Recension

Lego Boost - Programmera med ditt barn på ett lekfullt sätt

Vi har byggt och programmerat robotar, gittarer och en katt. LEGO® Boost är en kreativ verktyglåda från Lego, paketet innehåller byggsats för 5 olika konstruktioner med en tillhörande gratis app till iOS och Android.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Babyland, Jollyroom, Litenleker, Lekmer,
Lisa Lennartssonlisa@bastforbarn.se

Att både barn och vuxna älskar Lego är sen länge och LEGO® Boost tar det verkligen till nya nivåer. Lego själva marknadsför det som en ”Kreativ verktygslåda” och vi är helt eniga. Styrenheten kopplas enkelt upp mot en surfplatta med iOS eller Android. I appen börjar man med instruktionerna för bygget, det är precis som förr fast en digitaliserad steg-för-steg guide.

När man är klar med själva legobygget kommer det magiska, tryck på knappen och ditt lego vaknar till liv. Med hjälp av enkel blockprogrammering så skickar man instruktioner till sin lego-robot som kan prata, röra sig, fisa och mycket mer.

I paketet finns 5 olika byggen och massvis av möjligheter med varje bygge. Detta är också ett perfekt första steg att lära sig programmera och uppmanar logiskt tänkande. I paketet medföljer en bana som man kan programmera roboten att utföra uppdrag på med hjälp av instruktionsblock på surfplattan.

Test: LEGO® Boost

LEGO® Boost är en legoset och en kreativ verktyglåda som ger grunderna inom programmering, robotteknik samt konstruktion. Det går att bygga ihop 5 olika modeller: Roboten Vernie, Terrängbil, Gitarr, Autobyggare och katten Frankie. Till legosetet finns en gratis app för iOS och Android.

  • 840 delar
  • Färg och avståndssensor
  • Bluetooth-LE anslutning
  • Gratis app till iOS och Android
  • Interaktiv motor
  • 5 olika modeller

Bästa pris på LEGO® Boost

Babyland
1340 kr
Jollyroom
1379 kr
Litenleker
1459 kr
Lekmer
1460 kr

Vilka åldrar passar Lego Boost?

Den officiella rekommendationen är från 7 år till 12 år. Den yngsta i vår ”testgrupp” för Boost var 5 år och klarade av byggen med lite hjälp

Programmering för barn

Det är lätt att bli orolig att barn spenderar mycket tid framför dator eller surfplatta men det kan också funka som en avlastning för dig som förälder och bidra till ditt barns kreativitet och uppmana till logiskt tänkande.

Programmering som kunskap är väldigt eftertraktat i arbetslivet, om ditt barn får grunderna redan i unga år finns en stor fördel senare i livet.